"Firmly on the natural-wine spectrum, this is an insider wine which will only be appreciated by those well-schooled in the idiosyncrasies of the category. Slightly spritzy with a fermented-cherry tang. A little bit of farmyard, a little bit of salty beef-stock umami-ness, a bit of rustic French saucisson sec. Tannins like smudged parentheses. More wild/natural than previous vintages so the wine is reviewed and scored this wine within the context of the natural-wine category." (Tamlyn Currin auf www.jancisrobinson.com)
Rebsorte:
90% Syrah (30 Jahre alt), 10% Carignan (80 Jahre alt)
Klassifizierung:
Vin de France
Bewirtschaftung:
Biodynamisch, nicht zertifiziert.
Vinifikation:
Sieben Tage lang Mazeration auf der Haut, gefolgt von einer Ganztraubengärung im Fass und einem achtmonatigen Ausbau in einer 10-hl-Amphore. Zugabe von 20 mg/l Sulfite kurz vor der Abfüllung.
Allergene:
Sulfite; kann Spuren von Eiweiß und Gelatine enthalten