In der Nase herb, Kräuter, dezente, reife gelbe Früchte, kaum primärfruchtig, eher würzig, feine Fruchtsüße. Am Gaumen cremige Textur, wieder Würze- und Kräuternoten, feine Säure, leicht reife Birne, etwas Quitte, wärmende Länge am Gaumen.
Handgelesen, selektiert im Weinberg und im Weingut.
Vin de Pays d'Oc IGP
Tamlyn Currin in www.jancisrobison.com über den 2023: ""This is such a salt-and-pepper wine! To begin with it tastes of pears and custard apples – as smooth as bone china. And then it begins to rumple up and ruche in the mouth, prickling with energy and darting into corners and crannies with tiny, crystalline flashes.Acidity or minerality, I find myself wondering, as the creaminess creases into crunch. It tastes like those Lebanese salted lemons you get in a jar, like samphire in olive oil, like helichrysum and fenugreek. It's a labyrinth. And then, when you get to the end and think it's finished, your mouth explodes with salt and pepper. All I can think is that I would love to try this with super-crispy salt-and-pepper squid tempura. It's a very pure, naked and beautiful expression of Grenache Blanc."
Anschrift der Produzentin: Route de Causes et Veyran, 34490 Murviel les Béziers
Zutatenverzeichnis: Trauben aus kontrolliert biologischem Anbau
Durchschnittliche Nährwertangaben je 100 ml:
Brennwert 314 KJ / 75 kcal
Kohlenhydrate 0,5 g
davon Zucker 0,5 g
Enthält geringfügige Mengen von: Fett, gesättigten Fettsäuren, Eiweiß und Salz
Konservierungsstoff: Sulfite